Frisk luft og naturopplevelser

 Eltdalsskardet vår

Fjellturer

Her har du turområder av beste slag rett utenfor hytteveggen sommer som vinter.  Sommeren byr på flotte turstier gjennom skog og fjell. Når sensommeren og høsten kommer er det overflod av multe, blåbær og tyttebær i skog og fjell. Du kan gå rett ut av hyttedøra og forsyne deg av alle sorter.

Nykjørte spor ved Eltsjøen

Langrenn

Rett utenfor hytteveggen finner du milevis med velpreparerte løyper som går i variert terreng. Du kan velge om du vil gå runder på noen få kilometer eller om du vil gå milevis på ski- det er ca 150 km oppkjørte løyper på vinterstid. Vil du gå dine egne veier er det flotte muligheter for toppturer på noen av Trysils høyeste fjell.

 

Jakt

I nærområdet er det flotte forhold for småviltjakt. Området har en av de bedre bestander av rype og skogsfugl i Trysil. Det kan løses jaktkort på privat grunn tilhørende Eltdalen Nordre samt for områder forvaltet av Trysil Fellesforening for jakt og fiske.

Fiske

I umiddelbar nærhet ligger Eltsjøen og Røsjøen. Dette er forholdsvis bra fiskevann. I Eltsjøen kan du fiske ørret, harr, abbor og lake. I Røsjøen er det kun røye. Av elver og åer er det Eltåa og Trysilelva som ligger nærmest. Liker du å kombinere turer i skog og fjell med fiske, er det flere bra fiskevann i passelig turavstand fra hytteområdet

Soloppgang Trysilfjellet nypreppa

Alpint

Trysilfjellet er Norges største skianlegg og ligger kun 30 minutters biltur unna hytteområdet. Trysilfjellet byr på fantasktisk skikjøring og massevis av fartsfylte aktiviteter. Er du ute etter å kunne nyte stillhet og ro i naturen, men ha Trysilfjellet i nærheten er Fjell-Mora et bra valg for rekreasjon mellom øktene.

Sykkel

Trysil Bike Arena gir deg utfordringer og mestringsfølelse med tilrettelagte sykkelstier med ulik vanskelighetsgrad. Eller velg sykling på naturlige stier i Trysil- Knuts Fjellverden og ellers i Trysil.

Golf

Trysilfjellet Golfbane er golf på sitt beste, og de ønsker velkommen til spill på en flott 18-hullsbane designet av Jeremy Turner. I tillegg finner du Trysilfjellet Minigolfbane med 9 hull like utenfor verandaen til Pause Restaurant & Bar

Klatrepark

Høyt og Lavt Klatrepark består i hovedsak av ulike løyper i trærne, med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Her får du utfordrende aktiviteter og rå opplevelser tilpasset ulike aldre og ferdighetsnivå.

trysil.com gir deg tips til aktiviteter, turer, guiding, spisesteder og mye annet nyttig om det som skjer i Trysil. Hytte- og velforeningen Trysil- Knuts Fjellverden gir informasjon om sitt arbeid. De har jobbet for flotte langrennsløyper og holder deg oppdatert på ting som du som hytteeier i Eltdalen har nytte av. De har også beskrevet tips til turer i nærområdet som passer for både små og store.  På nærbutikken Joker Jordet/Jakob Andersen Landhandel og Bensinstasjon finner du det du trenger av matvarer,- også lokalmat og drikke fra blandt annet Bryn gardsmeieri og Lundgubben. I tillegg har de  også en skikkelig bensinstasjon, som tar oljeskift, bytter dekk og skifter lyspære på bilen din. Her får du også tak i fiskekort, fiskeutstyr og låne nøkkel til båtene som Trysil Fellesforening for Jakt og Fiske har til utlån på Eltsjøen og Røsjøen og Fiskebekktjønna. Tar du turen til nabokommunen Engerdal har Femundmat utsalg og kafe der. Kun 1/2 times kjøring fra Fjellmora finner du områdets nydeligste sandstrand som ligger i Åmot kommune. Vår egen badekulp er Skjyåa ligger like ved hytteområdet- et herlig sted for en dukkert på fine sommerdager! Sjekk #trysilknutsfjellverden og #eltdalen på Instagram, hent inspirasjon og gled deg til mange  GODE OPPLEVELSER  og deilige dager i og rundt Fjellmora